Analysera mera – visst kan man äta fisk från Gotland

  • Projektnamn: ”Analysera mera – visst kan man äta fisk från Gotland”
  • Övergripande mål: Hållbart småföretagande
  • Insatsområde: 1.1 Ökad kompetens i lokala företag
  • Projektägare: Hushållningssällskapet Gotland, Roma
  • Fond: Landsbygdsfonden
  • Syfte (varför): att genom analys av lokalt fångade fiskarter öka kunskapen om fiskarterna som livsmedel i branschen och hos konsumenter för att på så sätt bidra till att bevara det småskaliga kustnära fisket på Gotland.
  • Mål (vad): att genomföra och sammanställa analyser av PCB, dioxin, kvicksilver och råfetthalt hos ett antal lokalt fångade fiskarter, kompetensutveckla relevanta målgrupper och aktörer samt att presentera och tillgängliggöra ett populariserat kommunikationsmaterial vid festivaler och slutseminarier
  • Kontaktuppgifter till projektägarenwww.hushallningssallskapet.se