Ekonomiska stöd och webbkurser inom energi och klimat
Här kommer lite tips från Länsstyrelsen Gotland om vägledning inför ansökan till ekonomiska stöd och webbkurser inom energi och klimat:
Frågestunder för dig som ska skriva en ansökan till Klimatklivet
Nästa ansökningsomgång inom klimatinvesteringsstödet Klimatklivet öppnar måndag den 18 januari. Länsstyrelsen med stöd av Energicentrum Gotland arrangerar två digitala frågestunder för företag och organisationer som arbetar med ansökningar till nästa ansökningsomgång till Klimatklivet.
När? Måndag den 18 januari kl. 10:00 – 11:00.
Anmälan: agneta.green@lansstyrelsen.se
Se mer information i inbjudan.
Webbinarium för stöd att skriva ansökan till Energimyndighetens utlysning inom Energipilot Gotland
Energimyndigheten kommer att arrangera webbinarium för att kunna stötta små- och medelstora företag (SMF) i arbetet med att skriva ansökningar till Utlysning 1 Energipilot Gotland. I det första webbinariet berättar de vad utlysningen handlar om, vem som kan söka stöd, vilka typer av projekt det går att söka stöd för och vad som är viktigt att tänka på när du skriver din ansökan. Det kommer också att finnas möjlighet för sökande att ställa frågor till våra specialister om olika delar i utlysningen. Energimyndigheten planerar även ett uppföljande webbinarium i februari, baserad på era frågor och önskemål.
När? Tisdag den 19 januari kl. 13.00-14.30.
Anmälan: tomas.lennartsson@energimyndigheten.se senast den 18 januari.
Webbutbildningar – Energismarta företag
Energimyndigheten har tagit fram webbutbildningar i energieffektivisering för olika branscher, i serien Energismarta företag. De nuvarande sex utbildningarna riktar sig till hotell, restauranger, teknikföretag, installatörer, livsmedelsföretag och företag inom trä- och möbelindustrin. Hotell- och restaurangkurserna finns även på engelska.
Kursen är en bra möjlighet för företag att utbilda medarbetarna i energifrågor när man vill och var man vill. De kostnadsfria utbildningarna är interaktiva med filmade inslag, övningar och kompletterande texter. Utbildningen innehåller konkreta energitips, förslag på genomförande och handfasta råd, både om vad man som anställd själv kan göra och hur företaget på ett övergripande plan kan arbeta för att minska energianvändningen.
Utbildningarna är gratis, men du behöver registrera ett konto med e-postadress och lösenord första gången.
Läs mer om kurserna här: Webbutbildningar – Energismarta företag (energimyndigheten.se)