Bildextra: Inspirerande busstur till vandringsleder på södra ön

Leader Gutes busstur till vandringsleder på södra Gotland den 28 augusti bjöd på inspirerande upplevelser och berättelser.

De 50 medföljande fick besöka Autsarve Kulturslinga i Garde, Stånga Naturstig och Rundor i Rone. Samtliga leder har fått stöd från Leader Gute. Syftet med turen var att visa upp de fina resultaten och inspirera fler att ordna vandringsleder i sina socknar.

Längs Autsarve Kulturslinga kunde deltagarna bland annat ta del av vackra stentun, ett sojde och ett härligt ”konferensrum” mitt i skogen. Guidade gjorde Siv Häglund, Garda Hembygdsförening. Dessutom bjöds det på förmiddagsfika med hembakat som föreningen ordnat.

I Stånga visade Charlotte Eliasson, Stånga IF, hur man anlagt en grillplats och satt upp informationsskyltar kring den befintliga motionsslingan. De medverkande fick lära mycket om Stångas natur, kultur samt förenings- och näringsliv. Här blev det också lunch i form av härligt doftande soppa och andra godsaker, lagat av medlemmar i Stånga IF.

Turen avslutades i Rone, där Leader Gutes vice ordförande Gunilla Lexell, berättade och visade en del av en etapp i Rundor i Rone. Här kunde deltagarna bland annat beundra gravrösen från järnåldern. Vandringskonceptet – med informativ broschyr och karta – har tagits fram av Rone Utveckling. Efter denna vandring avslutades dagen med eftermiddagsfika på Änggårde. Ägaren, Lisa Engsrone, berättade om hur Ängsgårde utvecklats med bed & breakfast, servering och hästverksamhet.

Här nedan följer ett antal bilder från den givande turen under en av de sista varma sommardagarna.

Autsarve Kulturslinga i Garde:

Stånga Naturstig:

Rundor i Rone:

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Leader Gute – kontaktuppgifter:

Roma Lövsta 12 • 622 54 Romakloster• 0498-50180
info@leadergute.se

Integritetspolicy:

För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter vid kontakter med Leader Gute, se vår integritetspolicy.

Lättläst:

Vad är Leader Gute och vad gör vi?

Vill du veta mer om Leader Gute och vad vi gör? Klicka vidare och läs mer på sidan Lättläst

In English:

Local development through the LEADER approach 2014-2020

For more information about local development through the LEADER approach, please press In English.