Dags för Fiskens Dag i Ronehamn!

Efter ett pars år uppehåll p.g.a. pandemin är det åter äntligen dags för Fiskens Dag! Det blir ett innehållsrikt heldagsprogram lördagen den 21 maj i Ronehamn. Här kan du bl.a. följa med på fiskebåtturer, prova näbbgäddefiske och smaka friterad skarpsill och fiskburgare.

Programmet inleds kl. 10.00 och avslutas 17.00. Bakom årets upplaga av Fiskens Dags står Hushållningssällskapets projekt ”Nätverkande Näbbgäddor” med stöd från Leader Gute. I evenemanget medverkar en lång rad andra aktörer som bl.a. Blått centrum Gotland, Gotlands Husbehovsfiskeförening, Fiskarkvinnorna – fiskskinnsberedning samt Hamra och Stenkumla fiskodlare.
I centrum står Näbbgäddan och näbbgäddefisket – som man under dagen kan prova på. Det går även att hänga med på turer med fiskebåten ”Anne-Rita”.
Dessutom blir det bl.a. demo av fiskarter inklusive tillagning och provsmakningar, filmer om fisk och fiske samt beredning, visning av fiskebåtar och redskap, guidning i fiskeläget, försäljning av fisk och fiskprodukter, tipspromenader för vuxna och barn samt en fototävling.
Leader Gute informerar om möjligheten till stöd för s.k. miniprojekt på temat ”Gotlands fiskelägen – pärlor längs kusten”.
Kl. 13.00 delar Stiftelsen Liljewalchsa Donationen ut gåvocheckar till Sjöräddningssällskapets stationer i Visby, Fårösund och Vändburg. Direkt därefter blir det utdelning av Kålrotsakademiens pris för 2021 till Gutefiskarna. Prisutdelningar för dagens tipspromenader och fototävling sker kl. 16.00.

https://fiskensdaggotland.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Leader Gute – kontaktuppgifter:

Roma Lövsta 12 • 622 54 Romakloster• 0498-50180
info@leadergute.se

Integritetspolicy:

För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter vid kontakter med Leader Gute, se vår integritetspolicy.

Lättläst:

Vad är Leader Gute och vad gör vi?

Vill du veta mer om Leader Gute och vad vi gör? Klicka vidare och läs mer på sidan Lättläst

In English:

Local development through the LEADER approach 2014-2020

For more information about local development through the LEADER approach, please press In English.